ANMELDELSER

Michael Andersen

Tidl. direktør i Team Danmark og forstander på Nordjyllands Idrætshøjskole

Bogen består af et imponerede historisk kildemateriale, både i tekster og billeder, som giver anledning til og mulighed for læring og fordybelse hos læseren. Og de to historikere demonstrerer bogen igennem at de besidder både ”menneskekundskab og verdensforståelse”, hvilket er afgørende for at kunne stille og besvare spørgsmål på kvalificeret vis. Derudover er bogen suppleret af en række podcasts på kanalen ”Mediano Sport & Perspektiv”, hvor Bonde og Elsborg uddyber og diskuterer bogens hovedtemaer. Den nye kanal, som også indeholder en række aktuelle udsendelser om sport og politik, er blevet til i et samarbejde mellem Idrættens Analyseinstitut og formidlingsportalen Idrætshistorie.dk.

Brian Traantoft Rasmussen

Historie-online.dk

Overordnet betragtet må Hans Bondes og Stanis Elsborgs ”Med kroppen ind i kulturen – Idrætshistoriske strejflys” karakteriseres som et meget vellykket, relevant og velfortalt værk, der samtidigt repræsenterer en moderne og sympatisk fænomenologisk tilgang til indlæring og undervisning, hvor det kropslige og åndelige forstås som to sider af samme sag, og hvor den underliggende didaktiske præmis for den kropskulturelle sanselighed beskrives ved, at græsset netop skal betrædes.

HurtigHistorie

Redaktionen

Her på redaktionen er vi ikke i tvivl om, at dette vil blive et standardværk i dansk idrætshistorisk undervisning, og vi giver den vores varmeste anbefalinger.

Har du fået lyst til at læse bogen?

Så bestil den lige her

Læs forordet

  • Her kan du læse hele forordet til bogen, der giver et indblik i bogens kapitler.

Køb bogen

kr. 239
  • Køb bogen direkte fra forlagets hjemmeside. Der er 20% rabat ved online bestilling af bogen.