Bidragsydere

Idrætshistorie.dk’s størrelse og indhold lever af bidrag ude fra. Vi sætter derfor meget pris på sidens efterhånden mange bidragsydere. Uden jer, ingen side. Hvis du har lyst til at bidrage med en artikel eller andet, så kontakt stifter Stanis Elsborg på stanis@idraetshistorie.dk

Andreas J. Ingvartsen

PODCASTREDAKTØR

Andreas Juul Jeppesen blev i august 2019 en del af idrætshistorie.dk som podcastredaktør. Han er hovedansvarlig på podcastserien ‘Med idrætten ind i historien’ og for podcastsektion. Han er uddannet cand. scient. i humanistisk-samfundsvidenskabelig idrætsvidenskab og samfundsfag fra Københavns Universitet.

Ask V. Christiansen

lektor og sektionsleder

Ask Vest Christiansen er sektionsleder for Sektion for Idræt ved Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet.

Svend Rybner

Historiker

Svend Rybner bidrager sammen med sin kollega, Matias Rona, til idrætshistorie.dk med deres podcast ‘Fortællingen om VM’. Svend Rybner er historiker, foredragsholder og forfatter til bl.a. bogen ‘Fodbold i Spanien – meget mere end el Clásico’ (2014) og kronikken ‘Dansk fodbold og arven fra 1864’ (2016). Svend Rybner er desuden formand for ’Shoot! Copenhagen Football Festival’ og indehaver af Rybners Bureau (www.rybnersbureau.dk/), der har fokus på fodboldhistorie og hvordan fodbolden afspejler verden omkring os.

Thomas S. Petersen

Professor

Thomas Søbirk Petersen er professor (mso) i Etik ved Roskilde Universitet, Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab.

Jørn Hansen

professor

Jørn Hansen er professor, lic. phil. på Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet.

Verner Møller

professor

Verner Møller er lektor og professor på Institut for Folkesundhed – Idræt, Aarhus Universitet. Han er her ligeledes forskningsleder for forskningsenheden ‘Sport og Kropskultur’.

Hans Henrik Appel

historiker

Hans Henrik Appel er seniorforsker dr. phil. ved Statens Forsvarshistoriske Museum i København

Henrik Busborg

Forfatter

Henrik Busborg er uddannet skolelærer og inkarneret sportsfan med en særlig kærlighed til fodbold og badminton. Debuterede i 2016 med bogen “Straffe”, og i 2017 udkom Henrik Busborg med bogen “Viktor Axelsen – Busy Chasing Dreams”.

Christian Tolstrup

Ph.d. stud.

Christian Tolstrup er cand. mag. i historie med sidefag i tysk fra Københavns Universitet. Fra 2017 Ph.d.-studerende ved Universitetet i Sørøst Norge på et projekt om legitimeringen af store sportsbegiveheder i Danmark og Norge.

Sine Agergaard

professor

Sine Agergaard er professor ved Aalborg Universitet.

Matias Rona

JOURNALIST

Matias Rona bidrager sammen med sin kollega, Svend Rybner, til idraetshistorie.dk med deres podcast ‘Fortællingen om VM’Matias Rona er journalist og har også podcasten ‘Fodboldsnakken’ (https://www.spreaker.com/show/fodboldsnakken), hvor ugens aktuelle fodboldhistorier bliver vendt og analyseret i en afslappet tone.

Anne Zoëga Kristensen

Cand. scient.

Anne Zöega Kristensen er uddannet cand. scient. i idræt fra Københavns Universitet.

Christian Enemark

Gymnasielærer

Christian Enemark er uddannet cand. scient. i humanistisk-samfundsvidenskabelig idrætsvidenskab med sidefag i samfundsfag fra Københavns Universitet. Til dagligt gymnasielærer hos Nykøbing F. Katedralskole.

Dan Pedersen

Dan Pedersen er cand. mag. i historie og ansat som Kommunikationskonsulent hos DBU København. Dan Pedersen har sin egen blog www.11v11.dk og er en del af bestyrelsen i Shoot! Copenhagen Football Festival.

Lars Jørgensen

cand. public.

Lars Jørgensen er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1987 og i 2012 uddannet cand. public. fra Aarhus Universitet. Forfatter til bøgerne “Frederik og flammen” og “Kronprins af en anden verden”.

Mikael Trolle

Forfatter, cand. scient.

Mikael Trolle er cand.scient. i idræt og biologi, elitechef i Dansk Volleyball Forbund og konsulent og partner i High Performance Institute. Mikael Trolle er tidligere landstræner i volleyball og en af dansk idræts mest succesrige teamcoaches. Forfatter til bøgerne “Sportens største ledere” og “dreams & details”

Peter Brüchmann

chefredaktør, mediano.nu

Peter Brüchmann har i to årtier beskæftiget sig med store forandringsprocesser i nogle af Danmarks største medie-organisationer – især som leder, men altid tæt på journalistikken og den digitale og redaktionelle udvikling. 

I 2016 var Peter Brüchmann med til at stifte det ambitiøse og innovative site Mediano.nu, som arbejder med at skabe scenen for store fodboldoplevelser og give sporten perspektiv, løfte den faglige debat og give fascinationen substans.

Nina Skyhøj Olsen

cand. scient. & master i IR

Nina Skyhøj Olsen er cand. scient. i humanistisk-samfundsvidenskabelig idrætsvidenskab og historie fra Københavns Universitet og master i Internationale Relationer fra Universidad de Belgrano i Buenos Aires, Argentina.

Tommy Heisz

Forfatter og journalist

Tommy Heisz er forfatter og journalist. I 2018 er han aktuel med bogen Den spanske syge. Tidligere har han skrevet en historisk bog om 1930’ernes populære svømmepiger og en biografi om bandet Love Shop. Tommy Heisz holder også foredrag relateret til sine bogudgivelse, se mere her! Han er desuden forfatter til fire digtsamlinger. Som ekstern lektor underviser han i skrivning på DIS Study Abroad

Michael Ask

Direktør anti doping danmark

Michael Ask er direktør i Anti Doping Danmark og har været det siden 2015, hvor han kom fra en stilling som Chef for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter.

Marco de los Reyes

journalist v/ danmarks radio

Marco de los Reyes er uddannet journalist i 1996 og har tidligere været sportsjournalist på Berlingske Tidende. Siden 2009 har han arbejdet i Danmarks Radio. Han har dækket EM og VM i fodbold, flere Champions League-finaler, EM og VM i atletik, OL, samt adskillige andre store sportsbegivenheder. Var i syv år redaktør på DR Sporten, men har siden 2016 været redaktør på nyhedsmagasinet DR2 Dagen.
Er medlem af DIF Museums bestyrelse.

Knud Ryom

cand. scient., ph.d.

Uddannet cand.scient. i idræt fra Københavns Universitet (2011).
Ph.d. fra Københavns Universitet (2017).
Ansat som postdoc ved Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet.
Formand for DIFO (Dansk Idrætspsykologisk Forum).
Bestyrelsesmedlem i EMCC (European Mentoring and Coaching Counsil).
Knud Ryom arbejder også som sportspsykologisk konsulent og fungerer som ekspert for DGI i relation til idrætspsykologi.

Flemming Jensen

formand, nørrebro united

Flemming Jensen er formand i fodboldklubben Nørrebro United.

Simon Kratholm Ankjærgaard

forfatter og journalist

Uddannet journalist i 1997, cand.scient.soc. i historie og internationale udviklingsstudier i 2005. Var i 20 år ansat i Berlingske Media og herefter af flere omgange på hjemløseavisen Hus Forbi – senest som redaktør. Har arbejdet som freelancejournalist og forfatter siden 2013. Har blandt andet skrevet bøgerne ’Det sultne hjerte – håndbog om borderline’, ’Haahr – Benzinkongen fra Vejle’ og ’JA! Det er mig med den døde dreng!’. Senest har han udgivet ’Mit liv i sort’ om tidligere topdommer Peter Mikkelsens kampe, liv og sygdom.

Anders Dehn

journalist

Anders Dehn er journalist på tipsbladet.dk, hvor han dækker dansk og international fodbold. Han er også forfatter til bogen ’For klubben, for byen’ om Esbjerg fB, og hvad en Superliga-klub kan betyde for sin by og de mennesker, der udgør den

Niels Bjerre-Poulsen

lektor

Niels Bjerre-Poulsen (f. 1959) er cand. mag. i historie og amerikanske studier fra Københavns Universitet (1986), og ph.d. i amerikansk historie fra University of California, Santa Barbara (1993). Han har forsket og undervist i amerikansk historie, politisk kultur, samfundsforhold og udenrigspolitik på Copenhagen Business School (1988-2010), hvor han også var leder af Center for Amerikanske Studier (2004-2010), og fra 2005 til 2007 var han præsident for Nordic Association for American Studies. Siden 2010 har han været lektor på Institut for Historie/Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet.

Jan Holm

journalist og forfatter

Jan Holm er en norsk journalist og faglitterær forfatter, som blandt andet har skrevet flere sportsbøger. Han er fagansvarlig for fodbold på Store Norske Leksikon, snl.no.

Jens Andersen

litteraturforsker og forfatter

Jens Andersen, f. 1955, er dansk litteraturforsker, foredragsholder og forfatter.

Især har Jens Andersen skrevet biografiske værker. Jens Andersen har bl.a. skrevet om fodboldspilleren Frank Arnesen fra den såkaldte gyldne 80’er-generation i dansk fodbold i bogen FRANKIE BOY fra 2008.

Christian M. Boisen

Cand. mag. & forfatter

Christian Mohr Boisen (f. 1970) er cand.mag. i dansk, forfatter, oversætter og fodboldjournalist. Han skriver for store dagblade og magasiner, blandt andet Børsen og Euroman. Han har tidligere været i redaktionen for fodboldmagasinet Player og har også skrevet for Manchester Uniteds officielle program.

Allan H. Kleiner

Journalist

Allan Helleskov Kleiner er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole. Han har siden arbejdet med journalistik, kommunikation og markedsføring. Se mere på ahklab.dk.

Anders Brok

CAND. MAG.

Anders Brok er cand. mag. i tysk og idræt fra Odense Universitet. Fra 1981-2013 lektor ved Amtsgymnasiet i Hadsten/Favrskov Gymnasium.

 

http://andersbrok.blogspot.com/

Thomas Ladegaard

CAND. COMM. & FORFATTER

Thomas Ladegaard er født i 1970 og cand.comm. fra Roskilde Universitets Center. Han har udgivet en række bøger. Se mere på www.thomasladegaard.dk

 

Martin Davidsen

JOURNALIST & FORFATTER

Hans Krabbe

CHEFREDAKTØR & FORFATTER

Chefredaktør ved Midtjyllands Avis.