Referencer

aarhus universitet - historia

Helene Hallas på vegne af bestyrelsen for Historia – Aarhus’ historiske foredragsforening 

“Historia – Aarhus’ historiske foredragsforening har haft fornøjelsen af at have besøg af Stanis, som holdt et yderst interessant foredrag om Putins Lege. Foredraget var velstruktureret med både indledende teori, historiefortælling og visuelle elementer, som fangede publikum. Foredraget klæder publikum godt på til at kunne forstå Putin politiske spil i forbindelse med store internationale sportsbegivenheder, og hvad man måske kan forvente ved VM i Rusland 2018. De bedste anbefalinger herfra.” 

Tårnby gymnasium

Lasse Nørup, lektor i psykologi og idræt

“Vi har på Tårnby Gymnasium haft besøg af Stanis Elsborg, der holdte et oplæg om Putins brug af vinter-OL i Sotji 2014 til politisk propaganda. Oplægget var veldokumenteret med teori og mange visuelle effekter undervejs, der underbyggede de spændende analyser. Stanis involverede eleverne gennem hele oplægget, og med entusiasme og humor fastholdt han eleverne i spændingen mellem Putins og vestens forskellige verdensbilleder. Oplægget er et fremragende supplement og videreudvikling af et forløb om OL og politik i gymnasieskolen, og herfra skal lyde de varmeste anbefalinger til Stanis.”

 

nørgaards højskole

Andreas Andersen, højskolelærer

“På Nørgaards Højskole har vi haft fornøjelsen af et besøg af Stanis Elsborg, der i kølvandet på vinter-OL i PyeongChang, holdte et foredrag for eleverne på forårssemestret om forholdet mellem sport og politik. Med udgangspunkt i vinter-OL i Sotji 2014 fik eleverne et veldokumenteret og interessant indblik i, hvorledes Vladimir Putin bruger elitesport og store sportsbegivenheder i sit politiske projekt. Stanis leverer en levende formidling med god visuel fornemmelse og takket være aktuelle perspektiver har foredraget efterfølgende skabt debat blandt eleverne – mere kan vi ikke ønske os.”

 

FREDERICIA GYMNASIUM

Christina Spanggaard, lektor i historie og idræt

“På Fredericia Gymnasium har vi haft fornøjelsen af Stanis Elsborgs oplæg om Putins brug af vinter-OL i Sotji til opbyggelsen af den russiske nationale identitet. Oplægget er særdeles velstruktureret med kort inddragelse af teori fulgt op af mange filmklip. Stanis er tydelig i sin formidling og evner på fornemmeste vis at inddrage eleverne som aktive medspillere. Herfra den allerbedste anbefaling til Stanis.”

 

HERLEV GYMNASIUM OG HF

Anne Sofie Svendsen, lektor i historie og religion

“På Herlev Gymnasium og HF har vi haft den store fornøjelse at have besøg af Stanis Elsborg, der holdt et meget spændende foredrag om sport, politik og russisk nationalisme i forbindelse med vinter-OL i Sotji i 2014. På grund af Stanis Elsborgs store viden om Ruslands historie og Ruslands nutidige politiske udfordringer samt foredragets visuelle side i form af billeder og medieklip fra vinter-OL var foredraget en succes.”

 

Gerlev idrætshøjskole

Mads Fogh, højskolelærer

“På Gerlev Idrætshøjskole har vi benyttet Stanis til at holde et foredrag på engelsk for vores internationale såvel som danske elever. Stanis holdt et veltalende, underholdene og velargumenteret foredrag om, hvordan Vladimir Putin tydeligt benyttede vinter-OL i Sotji i 2014 i et politisk øjemed og i skabelsen af en ny russisk national identitet. Stanis fanger hurtigt sit publikum gennem spændende videomateriale fra åbningsceremonien og andre betydningsfulde nedslag, hvor koblingen mellem sport og politik tydeliggøres.”

 

Nordjyllands idrætshøjskole

Eva Terp-Hansen, forstander, Nordjyllands Idrætshøjskole

“Stanis Elsborgs foredrag om Putins Lege var yderst interessant
for vores målgruppe: unge, idrætsinteresserede højskoleelever.
Stanis er meget vidende om emnet og formår at formidle indholdet struktureret og samtidig levende, så tilhørerne holdes fanget. De talrige videoeksempler på Putins brug af sporten i politisk øjemed, var en øjenåbner for os alle.”