AF JAN CHRISTENSEN

Brian Laudrup

Artikelfoto: Canva.com / Stanis Elsborg

Her kan du både printe, downloade artiklen som pdf og sende den til en bekendt via mail. Du kan frit og nemt redigere i teksten inden print eller download, og således fjerne enkelte afsnit, hvis de ikke skal bruges i fx undervisningssammenhæng.

Print Friendly, PDF & Email

Det er efterhånden ved at være lidt tid siden, at vi kunne nyde Brian Laudrups fantastiske driblekunstner på grønsværen. Men for de mange fodboldglade mennesker, der er født og opvokset i 80’erne og 90’erne står det formentligt tydeligt i erindringen, hvordan denne lillebror til Michael Laudrup tryllebandt os med sine fantastiske driblinger ude på kanten. Brian Laudrup blev en af landsholdets helt store stjerner og ved sejren i EM 1992 var han en af de helt store oplevelser på et dansk landshold, der ikke var præget af de helt store internationale stjerner. Jan Christensen har skrevet denne fantastiske artikel, der består af 7 dele, om en af Danmarks bedste fodboldspillere nogensinde. Artikelserien handler om Brian Laudrups tid i tysk fodbold, hvor han spillede ét år i Bayer Uerdingen og to sæsoner i Bayern München, og om hvordan en FN-resolution, en lidt for udpræget grad af åbenmundethed, en ærekær og mere eller mindre inkompetent træner og lidt for gode kampe ved EM i Sverige kom i vejen for en endnu længere og mere succesfuld Bundesliga-karriere.

Tak til Jan Christensen og bulibold.dk for at være så venlige, at lade denne artikel blive en del af idrætshistorie.dk, og dermed også bidrage til et bedre og mere omfangsrigt idrætshistorisk univers. Links til artiklerne findes nederst på siden.

– Stanis Elsborg, stifter af Idrætshistorie.dk

Se også dette indslag om Brian Laudrup, der er lavet af FIFA som en del af optakten til VM i fodbold 2018:

DEL 1: https://bulibold.dk/brian-laudrup-den-geniale-driblekunstner-der-begejstrede-bundesligaen/

DEL 2: https://bulibold.dk/brian-laudrup-den-geniale-driblekunstner-der-begejstrede-bundesligaen-andet-afsnit/

DEL 3: https://bulibold.dk/brian-laudrup-den-geniale-driblekunstner-der-begejstrede-bundesligaen-tredje-afsnit/

DEL 4: https://bulibold.dk/brian-laudrup-geniale-driblekunstner-begejstrede-bundesligaen-fjerde-afsnit/

DEL 5: https://bulibold.dk/brian-laudrup-den-geniale-driblekunstner-der-begejstrede-bundesligaen-femte-afsnit/

DEL 6: https://bulibold.dk/40577-2/

DEL 7: https://bulibold.dk/brian-laudrup-den-geniale-driblekunstner-der-begejstrede-bundesligaen-syvende-afsnit/

Relaterede artikler