Sejlsportsmanden Paul Elvstrøm (1928-2016) fik sit sportslige gennembrud ved De Olympiske Lege i London 1948, hvor han vandt den første af sine i alt fire guldmedaljer ved OL. Elvstrøm deltog ved OL ni gange fra 1948 til 1988. Den trettendobbelte verdensmester har desuden været med til at udvikle produktionen af sejl og sejlerudstyr samt ændre regelsættet inden for sejlsporten.
Ungdomsår
Paul Bert Elvstrøm blev født i Hellerup i 1928. Da Paul var otte år døde hans far. Hans mor var derfor alene om opdragelsen af Paul og hans søskende i deres hjem ved Øresund. Huset ved Øresund har siden været en fast base i hele Elvstrøms liv. Som dreng dyrkede Elvstrøm tennis og fodbold, men det var sejlsporten, der vandt Elvstrøms interesse. I en alder af elleve år blev han medlem af Hellerup Sejlklubs juniorafdeling og begyndte at deltage i kapsejlads. Han er uddannet murer, ejendomsmægler og bygningskonstruktør. Læs videre!
Denne artikel er en del af danmarkshistorien.dk
Idrætshistorie.dk og danmarkshistorien.dk har indgået et samarbejde med den fælles vision om, at udbrede kendskabet til den danske idrætshistorie.
danmarkshistorien.dk er en del af Historisk Afdeling ved Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet. Hjemmesiden blev lanceret den 14. maj 2009 og har siden da formidlet forskningsbaseret viden om Danmarks historie udarbejdet af historikere, arkæologer og andre forskere primært fra Aarhus Universitet. Formålet med danmarkshistorien.dk er at give offentligheden og undervisningssektoren mulighed for at få kvalificeret og tilgængelig information om Danmarks historie fra oldtiden til i dag formidlet af fagfolk.
Hjemmesiden fungerer både som et frit tilgængeligt online historieleksikon og en digital historiebog. Her kan du i øjeblikket finde ca. 990 leksikonartikler, over 1000 kilder samt en fremstilling af Danmarks historie fra oldtid til nutid opdelt i 13 kronologiske periodekapitler. Dertil kommer 14 e-bøger, ca. 90 filmklip, 160 lydklip, spil, quizzer, mytedrab, et interaktivt danmarkskort og en tidslinje.
Onlineportalen havde i 2016 knap 2,5 mio. besøgende med lidt over 5,2 mio. sidevisninger, i 2017 lidt over 2,8 mio. besøgende med ca. 5,8 mio. sidevisninger og er en af Danmarks absolut førende hjemmesider, når det gælder formidling af landets historie. I 2010 modtog danmarkshistorien.dk Videnskabsministeriets Forskningskommunikationspris som anerkendelse for sin særlige indsats for at formidle forskning til en bred offentlighed.
danmarkshistorie i tekst, lyd og billede
– formidlet af fagfolk